Новини Дніпра

Україна потребує ППО: президент Володимир Зеленський звернувся до партнерів

Україна потребує ППО: президент Володимир Зеленський звернувся до партнерів
334251 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський звернувся до лідера демократів у Палаті представників США Гакіма Джеффріса, щоб підкреслити необхідність зміцнення української протиповітряної оборони.

У телеграмі Зеленський повідомив про свою телефонну розмову з Гакімом Джеффрісом, підкресливши його внесок у прийнятті Конгресом закону про допомогу Україні. Президент також висловив подяку за двопартійну підтримку України в Конгресі та за лідерство президента Байдена.

У ході розмови Зеленський зазначив необхідність у посиленні протиповітряної оборони України, особливо системами "Петріот", для захисту міст, громад, економіки та критичної інфраструктури від потенційних атак з боку Росії.

Президент також висловив своє обурення щодо голосування 112 республіканців Палати представників, які виступили проти допомоги Україні, наголосивши на тому, що кошти, виділені США, спрямовані переважно на оборонний сектор Сполучених Штатів.

Нагадаємо, що 20 квітня Палата представників США затвердила законопроєкт про допомогу Україні на суму понад 60 мільярдів доларів, який пізніше підписав президент Байден. Пентагон оголосив про виділення військової допомоги Києву на мільярд доларів.

 

Мої відео