Новини Дніпра

Хакерська група, пов'язана з російським ГРУ, спробувала здійснити атаки на системи критичної інфраструктури України

Хакерська група, пов'язана з російським ГРУ, спробувала здійснити атаки на системи критичної інфраструктури України
289572 ПЕРЕГЛЯДІВ

Група UAC-0133 (Sandworm), яку пов’язують з головним управлінням генштабу ЗС Росії, намагалася атакувати українські підприємства в енергетиці, водопостачанні та теплопостачанні. Цю інформацію надала Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, повідомляє Еспресо.

Група CERT-UA, яка реагує на комп'ютерні надзвичайні події в Україні, виявила плани хакерів Sandworm щодо атаки на приблизно 20 підприємств української енергетики та постачання води і тепла в десяти областях країни.

«Група Sandworm, пов'язана з ГРУ, є однією з найактивніших та небезпечних», - підкреслюють у заяві. Зазначається, що атаку планували на майже 20 українських компаній в енергетиці та постачанні води та тепла. Зловмисники використовували атаки на ланцюжки постачання, щоб отримати доступ. Sandworm намагалися вивести з ладу обладнання інформаційно-комунікаційних систем, що могло б завдати Україні шкоди на фоні ракетних атак РФ.

«Ця атака свідчить про те, що Росія використовує кібератаки як інструмент проти України. Зокрема, група Sandworm продовжує активно атакувати Україну», - зауважують у Держспецзв’язку.

Мої відео