Новини Дніпра

Як правильно зарядити акумулятор у телефоні?

Як правильно зарядити акумулятор у телефоні?
317376 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Зарядка телефону - це процес, який включений у щоденний розклад кожного з нас. При цьому мало хто розуміє, що це більше, ніж просто під'єднання пристрою до розетки й очікування, коли батарея досягне 100%. Виявляється, якщо слідувати деяким правилам з експлуатації телефону, то можна уникнути покупки нового акумулятора https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/, і підвищити енергоефективність пристрою.

Повний цикл "заряд-розряд"

 Протягом багатьох років вважалося, що підключення ЗП до телефону до того, як він повністю не розрядиться, зменшує ємність батареї. Ця проблема не поширюється на сучасні смартфони, тому під'єднувати адаптер живлення можна в будь-який час. Повний розряд, як і повний заряд взагалі не рекомендуються в даному випадку, наприклад, комфортний діапазон роботи батарей ZTE з цього списку https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/zte - 25-90%.

Як правильно зарядити акумулятор у телефоні?

 Ми вже з'ясували, що краще не розряджати телефон повністю. Інша важлива проблема - перезарядка акумулятора. Сучаснi акумулятори OnePlus з цього каталога https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/oneplus мають спеціальний захист від цього явища, однак і він не зможе убезпечити батарею від надмірного зносу. Найпоширеніший час для заряджання акумулятора - це ніч. Після досягнення 100%, решту часу телефон зберігається з під'єднаним блоком живлення, саме в цей момент акумулятор зазнає максимальних навантажень і навіть перегрівається. З кожним наступним "нічним" циклом батарея втрачає свою ефективність, внаслідок чого термін служби її різко скорочується.

Використовуйте перевірені зарядні пристрої

 Правильна зарядка акумулятора в телефоні неможлива без відповідного зарядного пристрою. Однак заводські, блоки живлення, які поставлялися разом з телефоном, можуть з часом вийти з ладу. Тому під час вибору нового зарядного пристрою звертайте особливу увагу на вихідні параметри, вони мають повністю відповідати потребам мобільного телефону. В іншому ж випадку організувати коректний процес передачі енергії не вийде, в результаті чого батарея не зможе довгий час працювати в режимі максимальної ефективності. До того ж неправильно підібрана мережевий ЗП може призвести до перегріву і здуття батареї, а це вже створює велику небезпеку загоряння або навіть вибуху.

Мої відео