Новини Дніпра

Тимошенко і Татаров втратять роботу? Які зміни очікують Офіс Президента?

Тимошенко і Татаров втратять роботу? Які зміни очікують Офіс Президента?
349484 ПЕРЕГЛЯДІВ

У мережі почали роздувати тему змін, які очікують в Офісі Зеленського. Власне йдеться про звільнення двох заступників Андрія Єрмака - Кирила Тимошенка й Олега Татарова.

Як повідомляють співрозмовники Forbes Ukraine в ОП та президентській фракції "Слуга народу", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко дійсно може невдовзі піти у відставку. Також про це повідомляли "Українська правда" та видання "Бабель", яке посилалось на "ребуси" Ярослава Железняка, народний депутат від партії «Голос». У повідомленні додається, що на звільненні наполягають американські партнери. Ще один кандидат на звільнення, проте вже з уряду, — міністр енергетики Герман Галущенко.

Видання "Детектор медіа" звернулись до заступника керівника ОП з питанням про його можливу відставку. Але Кирило Тимошенко заявив, що не буде коментувати "брєдні з телеграм-каналів".

Не зважаючи на те що Кирило відмовився коментувати чутки про його звільнення, за словами нардепа із керівництва президентської фракції "Слуга народу", який попросив не згадувати своє ім'я, ймовірність цього дуже висока.

Співрозмовники Forbes Ukraine в ОП стверджують, що Тимошенко має далеко не ідеальні стосунки з Андрієм Єрмаком та віцепремʼєром із відбудови Олександром Кубраковим (Кирило Тимошенко відповідає за "Велике будівництво"). До того ж він разом з Олегом Татаровим, який в Офісі президента займається питанням правоохоронних органів, викликають питання у міжнародних партнерів України.

Що впливає на рішення звільнити двох топпосадовців ОП?

До початку повномасштабного вторгнення головне завдання Кирила Тимошенка було керування над президентською програмою "Велике будівництво". Нині він відповідає за відновлення територій, зруйнованих внаслідок російських дій.

За словами нардепа із керівництва "Слуга народу', ім'я якого на правах анонімності приховане, Андрій Єрмак не проти позбавитись впливового посадовця. На додаток, Кирило не може знайти спільної мови з Олександром Кубраковим, який очолив новостворене міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Його функції тепер перетинаються зі сферою, в якій раніше працював Тимошенко. «Чим більше повноважень отримував Кубраков, тим гірші відносини у них ставали, зараз вони натягнуті», - додав нардеп із керівництва "Слуга народу".

Крім того, влада незадоволена темпами роботи заступника керівника ОП з низки проєктів, які спрямовані на облаштування місць для переселенців, відновлення житла та побудови тимчасового. Додати до цього публічні скандали, у які потрапляє Кирило Тимошенко, наприклад, його та Давида Арахамію звинувачують у причетності до перепродажу гуманітарної допомоги в Запоріжжі в мережі магазинів АТБ та «Сільпо». Тоді в ОП спростували цю інформацію, назвавши її «вкидом».

У жовтні він знову потрапив у скандал через позашляховик, який Україні передали для вивезення громадян із зони бойових дій і гуманітарних місій. Кирило Тимошенко використовував авто для службових цілей. Коли публічно почали говорити про це, тільки після цього він передав авто в один із прифронтових регіонів.

У грудні 2022 року заступник голови ОП привернув увагу журналістів, оскільки був помічений за кермом автомобіля, вартість якого сягає 100 000 доларів.

А як щодо Олега Татарова?

Його називали одним з тих, хто блокує призначення на посаду керівника САП Олександра Клименка. Все через те, що Олександр, працюючи в НАБУ, розслідував справу Татарова, про його причетність до махінацій під час будівництва житла для Нацгвардії. Справу неодноразово намагались закрити.

Ще більше питань у міжнародних партнерів викликає правоохоронний блок, за який відповідає Татаров в ОП. За словами співрозмовників Forbes Ukraine в ОП та СН, вони незадоволені відсутністю та якістю реформ у правоохоронних органах.

Якщо звільнять Тимошенка, це відкриє шлях до оновлення влади, а за Кирилом наступний буде Татаров, стверджує співрозмовник Forbes Ukraine в ОП.

Теги: Офіс Президента, Офіс Президента України, Андрій Єрмак ,Татаров,Тимошенко
Мої відео