Новини Дніпра

В УКРАЇНУ З ФРАНЦІЇ ПРИБУЛИ АВТОПОТЯГИ З ВАНТАЖЕМ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

В УКРАЇНУ З ФРАНЦІЇ ПРИБУЛИ АВТОПОТЯГИ З ВАНТАЖЕМ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
378148 ПЕРЕГЛЯДІВ
У межах міжнародної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» із Франції до України прибули два вантажних автопотяги з гуманітарним вантажем цільового медичного призначення вагою 26 тонн.
До складу гуманітарної допомоги входить медичне обладнання, медикаменти, дезінфекційні засоби та медичні розхідники для військових госпіталів, а також цивільних медичних закладів.
Про це повідомив засновник ініціативи, командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв
Вантаж зібрано у Франції та передано в Україну Асоціацією «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» віцепрезидентом якої є відома волонтерка пані Діана Дольс. Міжнародні перевезення вантажу здійснили українські автомобільні перевізники, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Командувач додав, що вантаж доставлено в Україну за безпосереднього сприяння Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з президентом Леонідом Костюченко та підприємства ТОВ «Санагро Украïна» — директор Олександр Скрипка.
Крім цього, розмитнення вантажу та підготовку замовлень здійснено ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» головою правління якої є Ігор Збишко.
— За період роботи наш проєкт охопив своєю діяльністю 55 медичних закладів, переважна кількість яких розташована поблизу лінії зіткнення. До медустанов передано понад 203 тони гуманітарних вантажів медичного призначення, — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Також командувач розповів, що протягом 2021 року до України із Франції в межах проєкту «Допомога Схід» загалом надійшло понад 83 тони гуманітарної допомоги на суму понад 29 млн грн, яку було доставлено до 25 медичних закладів, як в районі проведення операції Об’єднаних сил, так і в інших регіонах країни.
— Наразі діяльність проєкту «Допомога Схід» продовжує функціонувати. В Україну з Франції вже прямують нові автопотяги із гуманітарними вантажами для медичних закладів, наближених до району боїв з російськими окупантами, а також для цивільного населення, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Разом переможемо!
Мої відео