Новини Дніпра

Студенти чоловічої статі проходитимуть базову загально військову підготовку

Студенти чоловічої статі проходитимуть базову загально військову підготовку
300428 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 2025 року всі студенти в Україні повинні будуть пройти базову військову підготовку, для чоловіків ця підготовка є обов’язковою. Про це повідомляє на своїй сторінці видання Освіта.ua.

Відповідна норма передбачена законом щодо питань військової служби, призову та реєстрації. Базова військова підготовка вважатиметься окремим навчальним предметом в навчальних закладах усіх форм власності.

Навчання проводитиметься з метою набуття громадянами військово-облікової спеціальності, навичок і умінь, необхідними для виконання конституційного обов’язку щодо захисту країни, збереження її незалежності та забезпечення територіальної цілісності.

Громадські організації та об'єднання, у тому числі громадські об'єднання ветеранів війни, можуть брати участь у проведенні занять з базової загальновійськової підготовки.

Студенти жіночої статі матимуть можливість брати участь у базовому військовому навчанні на добровільній основі.

Студенти, які за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби, будуть звільнені від проходження базової військової підготовки в усіх навчальних закладах, незалежно від їх форми власності.

Мої відео