Новини Дніпра

Державні університети стануть небюджетними установами

Державні університети стануть небюджетними установами
244473 ПЕРЕГЛЯДІВ

Держава закладає дві ключові складові  у трансформацію ВНЗ – систему фінансування та перетворення закладів вищої освіти у небюджетні установи. Про це в інтерв'ю Forbes Україна заявив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

За його словами, при зміні законодавства для навчальних закладів будуть важливі конкретні результати, а не зв’язки у МОН. "Тобто, не просто хто набере більше дітей за бюджетною квотою, той і отримає більше фінансування для вишів. Відтепер важливі конкретні результати навчальних закладів та їх керівництва, а не стосунки з Міністерством освіти", - повідомив Федоров.

Він зазначив, що необхідно створити умови для того, щоб коледжі та університети могли самостійно наповнювати цільові фонди та оперативно інвестувати кошти в оплату праці, розвиток інфраструктури та інші аспекти.

«Також потрібна інша процедура обрання ректорів. Наприклад, в УКУ є наглядова рада, яка визначає ректора. Ви ж у своїх компаніях не обираєте СЕО», – сказав віцепрем'єр-міністр.

Мої відео