Новини Дніпра

Підписано угоду про співпрацю між ПНПУ імені В. Г. Короленка та Технічним центром Національної академії наук України

Підписано угоду про співпрацю між ПНПУ імені В. Г. Короленка та Технічним центром Національної академії наук України
193374 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 квітня 2024 р. підписано угоду про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка (ПНПУ імені В. Г. Короленка) в особі ректорки Марини Гриньової та Технічним центром Національної академії наук України (ТЦ НАНУ) в особі в. о. директорки Світлани Сперкач.

 

Під час підписання сторони обговорили можливості взаємодії стосовно освітньої та наукової діяльності. Директорка Центру Світлана Сперкач розповіла про наукові напрямки роботи очолюваного нею закладу. Вона повідомила, що Технічний центр НАН України реалізує низку наукових програм природничо-технічно та математично-природничого напрямку і відкритий до співпраці з викладачами і студентами ПНПУ імені В. Г. Короленка. Зокрема, очільниця Технічного центру наголосила на можливості надання підтримки викладачам і студентам факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки в організації і проведенні експериментальних досліджень із залученням технічних можливостей центру при виконанні бакалаврських, магістерських та інших наукових робіт. А також, підкреслила, що в навчальній роботі, за нинішніх умов, цікавими і корисними для здобувачів освіти і викладачів ПНПУ можуть бути дистанційні гостьові лекції фахівців ТЦ НАН України.

 

Присутні на заході підписання угоди про співпрацю деканка факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Тетяна Барболіна, викладачі кафедри загальної фізики і математики та її завідувач Олег Саєнко висловили думку, що підписання угоди зробить співпрацю між установами акцентованими й перспективними, а співпраця дасть плідні результати.

 
Мої відео