Новини Дніпра

Директорка навчально-наукового інституту іноземних мов Марина Зуєнко взяла участь у програмі професійного розвитку у США

Директорка навчально-наукового інституту іноземних мов Марина Зуєнко взяла участь у програмі професійного розвитку у США
340881 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директорка навчально-наукового інституту іноземних мов Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка докторка філологічних наук, професорка Марина Зуєнко взяла участь у програмі обміну від Посольства США в Україні «Visiting International Professional Programm» з 10 до 20 березня в Michigan State University у м. Іст-Лансінг (Мічиган, США) та в Міжнародній конвенції TESOL24 International Convention&Expo 21–23 березня у м. Тампа (Флорида, США).

 

Директорка програми професійного розвитку Xinyu Wu організувала незабутній візит, наповнений обміном досвіду між викладачами англійської мови українських університетів та професорсько-викладацьким складом Michigan State University (50 000 студентів, 5696 викладачів), який посідає перші місця в рейтингу серед державних закладів вищої освіти США, за освітньою програмою – TESOL (викладання англійської як іноземної мови). Очільниця факультету лінгвістики, мов і культур, директорка магістерської програми Paula Winke ознайомила з системою тестування на знання й володіння іноземними мовами. В університеті викладається понад 80 мов світу. Воркшопи в межах програми професійного розвитку провели  Professor Charlene Polio, Associate Professor Debra M. Hardison, Associate Professor Dustin De Felice, Associate Professor Aline Godfroid, Assistant Professor Koen Van Gorp, Fred Poole. За результатами програми професорка Марина Зуєнко отримала сертифікат «Ukraine Teacher Exchange Programm» (College of Arts and Letters, Michigan State University).

 

У рамках  програми обміну був організований візит до Школи українознавства м. Дітройт, Центр розвитку для біженців м. Іст-Лансінг, Громадський коледж (Community College).

 

Подія міжнародного значення – TESOL24 International Convention&Expo –  об’єднала 8000 провідних фахівців з навчання англійської мови як другої іноземної з різних куточків світу. На конвенції були представлені лекції, семінари, майстер-класи  від експертів у галузі навчання іноземної мови та діяла виставка сучасних навчальних, наукових і методичних  публікацій від всесвітньовідомих видавництв, зокрема National Geographic, Ellie, Cambridge University Press, TESOL, Longman та ін. Пріоритетними напрямами роботи конвенції стали актуальні проблеми навчання англійської мови: упровадження соціально-емоційного навчання; використання штучного інтелекту в навчанні іноземної мови; сучасні методики навчання іноземної мови для розвитку письма та особливості укладання програм для виробничих практик майбутніх учителів англійської мови тощо.

 

Марина Зуєнко висловлює щиру подяку адміністрації університету на чолі з ректоркою Мариною Гриньовою, проректору Василю Фазану за сприяння в організації візиту, а також Посольству США в Україні, зокрема директорці регіональних програм з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні, помічниці з питань культури Посольства США в Україні Лілії Шило,  куратору з Держдепартаменту США Allison Brieske групи українських викладачів під час візиту до США.

 
Мої відео