Новини Дніпра

У Полтавському педагогічному відкрили факультет психології і соціальної роботи

У Полтавському педагогічному відкрили факультет психології і соціальної роботи
346061 ПЕРЕГЛЯДІВ

28 квітня 2023 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулося урочисте відкриття факультету психології і соціальної роботи.

З вітальним словом до гостей заходу звернулася докторка педагогічних наук, професорка, членкиня-кореспондентка НАН України, ректорка Марина Гриньова. Марина Вікторівна наголосила, що відкриття факультету психології і соціальної роботи є надзвичайно актуальним в умовах сьогодення та обумовлене необхідністю підготовки кваліфікованих фахівців-практиків, які володіють навичками психологічної допомоги особистості у кризових та екстремальних ситуаціях.

На відкриття факультету завітали поважні і почесні гості, які підкреслили необхідність посилення підготовки фахівців, що працюють у галузі психології, соціальної реабілітації та повоєнної адаптації.

Перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко наголосив на тому, що через військову агресію росії суспільство нашої країни отримало надзвичайне психічне навантаження і потребує кваліфікованої соціально-психологічної допомоги.

Перший заступник міського голови Валерій Пархоменко підкреслив актуальність відкриття факультету, оскільки кількість постраждалих  внаслідок військової агресії (як військових, так і цивільних), постійно зростає.

Координаторка ветеранського простору «Свої тут. Плюс Плюс» Всеукраїнської мережі Veteran Hub Юліана Линник та заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення – начальник групи морально-психологічного забезпечення Полтавського міського госпіталю Олександр Валко наголосили на потребі у підготовці кваліфікованих спеціалістів-кризових психологів та необхідності створювати нові освітні програми з урахуванням викликів часу.

В.о. декана факультету психології і соціальної роботи кандидатка психологічних наук доцентка Тетяна Тітова зазначила, що створення факультету, розроблення нових освітньо-професійних програм та сертифікатних програм є відгуком на запити часу та спрямовані на употужнення професійної підготовки фахівців, здатних надавати психосоціальну допомогу постраждалому населенню.

Мої відео