Новини Дніпра

Майстер-клас для здобувачів освіти спеціальності 061 Журналістика від пресофіцерів 18 окремої бригади армійської авіації

Майстер-клас для здобувачів освіти спеціальності 061 Журналістика від пресофіцерів 18 окремої бригади армійської авіації
421187 ПЕРЕГЛЯДІВ

1 травня 2023 р. на базі Центру дослідження полтавської журналістики відбувся майстер-клас «Пресслужба: завдання та діяльність у складі Збройних сил України».

Провели захід начальник пресслужби 18 окремої бригади армійської авіації Євген Ракіта (магістрант спеціальності 061 Журналістика) і пресофіцер Віталій Гребович для здобувачів першого (бакалаврськогорівня вищої освіти. Також до зустрічі долучилися студенти-філологи (УФ-11, викладачка – доцентка Світлана Педченко). Студенти різних груп і викладачі працювали у змішаному форматі.

Доповідачі розповіли про роль і функції пресслужби у складі військового формування, охарактеризували їхні різновиди: відомчі, видові, пресслужби підрозділів і посадових осіб. Пресофіцери детально обговорили зі студентами головні завдання пресслужб, серед яких: інформування суспільства про діяльність підрозділів, надання суспільству достовірної інформації, протидія ворожим ІПСО, забезпечення взаємодії та супроводу ЗМІ, популяризація ЗСУ серед населення.

Особливий інтерес аудиторії викликала інформація про взаємодію пресслужби 18 окремої бригади армійської авіації із міжнародними та національними ЗМІ. Студенти переглянули та проаналізували сюжети та публікації Суспільне. Новини, Reporters, BFM.TV, ITV News, The Times and The Sunday Times та ін.

Пресофіцер Віталій Гребович розповів про специфіку роботи із соціальними мержами.

Студентів цікавили питання взаємодії між медіафахівцями, співпраця із фіксерами і перекладачами, узгодження матеріалів, професійні взаємини з пресслужбами інших бригад, вплив упізнаваності бригади та залучення волонтерської допомоги.

Євген Ракіта і Віталій Гребович охоче відповідали на питання викладачів і здобувачів освіти; жваве обговорення теми засвідчило високий інтерес аудиторії до представлених аспектів.

Отримані знання студенти зможуть застосувати при опануванні СОП «Реклама і зв’язки з громадськістю».

У межах виробничої медіаосвітньої практики захід організували старша викладачка кафедри журналістики Оксана Зелік і начальник пресслужби 18 окремої бригади армійської авіації, магістрант спеціальності 061 Журналістика Євген Ракіта.

Викладачі і студенти подякували начальнику пресслужби 18 окремої бригади армійської авіації Євгену Ракіті і пресофіцеру Віталію Гребовичу за змістову презентацію, конструктивну розмову, актуальні приклади і практичні рекомендації. Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю.

Мої відео