Новини Дніпра

Етнографічний захід з елементами театралізації «Зелена неділя та Русальний Великдень» – для дітей-переселенців

Етнографічний захід з елементами театралізації «Зелена неділя та Русальний Великдень» – для дітей-переселенців
328051 ПЕРЕГЛЯДІВ

Триває співпраця викладачів природничого факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка і науковців осередку різнобічного дослідження скарбів нашого краю – Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Нині вона набула нового змісту як організація педагогічно зорієнтованого дозвіллєвого спілкування із родинами з дітьми, що в силу обставин були змушені переселитися до Полтави.

На зеленому подвір’ї університету діти разом із батьками вже не раз були учасниками цікавих заходів, що поєднують у собі як дозвіллєву, так і культурно-просвітницьку, екологічну, естетичну, мистецьку спрямованість. Цього разу на запрошення кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна сюди завітала Русалка Польова, вона ж – наукова співробітниця відділу етнографїї Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Катерина Штепа. У її кошичку знайшлися пучечки рослин-оберегів: чебрецю, любистку, васильків, м’яти, волошок, стрічки та коралі для прикрашання у грі дівчинки-топольки та інші предмети, характерні для літнього дитячого дозвілля в Україні. Діти дізналися про обряди зелених святок, грали в рухливі ігри, відповідали на питання вікторини.

Працівники бібліотеки ПНПУ підготували до заходу чудову книжкову виставку, де діти, а також присутні на заході їхні батьки, викладачі нашого ЗВО могли переглянути художньо оформлені видання творів Миколи Гоголя, Лесі Українки, Олекси Воропая, Василя Скуратівського та інших письменників і вчених, добірку казок та популярних видань з етнографічної тематики.

На захід завітали також декан природничого факультету Сергій Новописьменний та голова Ради з організації виховної діяльності ПНПУ Людмила Гомля.

 

Мої відео