Новини Дніпра

Як підтримувати на відстані в рамках безбар'єрного спілкування

Як підтримувати на відстані в рамках безбар'єрного спілкування
395801 ПЕРЕГЛЯДІВ
Відстань – не перепона, щоб підтримати людину, яка цього потребує, але вона може бути складним випробуванням для будь-яких стосунків.
Проте, це не означає, що їх неможливо зберегти.
Ось кілька порад, які стануть у нагоді, якщо, наприклад, ви спілкуєтесь телефоном чи за допомогою інших засобів зв’язку.
*спочатку переконайтеся, що ваш співрозмовник знаходиться у зручному місці для розмови і чи готовий вільно спілкуватися.
*якщо вам важко чути вашого співрозмовника, попросіть його перейти до тихшого місця. Зробіть так, щоб і ви самі знаходилися у тиші, щоб краще чути.
*якщо є можливість, спробуйте скористатися відеозв'язком, щоб ваш співрозмовник міг бачити вас під час розмови.
*не соромтеся уточнювати, якщо щось не зрозуміло. Запитайте, чи може ваш співрозмовник пояснити докладніше або уточнити свої слова.
*залишайте час на паузи, особливо, якщо ваш співрозмовник мовчить. Це допоможе йому відчувати себе комфортніше під час розмови.
*робіть коментарі, які сприятимуть паузам і зроблять вашого співрозмовника більш комфортним, наприклад: "Все гаразд, не поспішайте", "Я тут, якщо ви хочете продовжити".
Однак, якщо ваш співрозмовник переживає сильний стрес, намагайтеся залишатися на зв'язку, поки він не заспокоїться, або доки ви не зможете зв'язатися зі службами підтримки.
Адже підтримка та щирість – це ключові фактори, які допоможуть вам зберегти ваші стосунки, навіть якщо вас розділяють кілометри.
На основі посібника «Базові навички турботи про себе та інших» http://surl.li/mfdsj
Мої відео