Новини Дніпра

У одному з містечок у Франції було введено заборону на використання смартфонів у громадських місцях.

У одному з містечок у Франції було введено заборону на використання смартфонів у громадських місцях.
350594 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мешканці невеликого французького міста Сен-Порт прийняли рішення про заборону використання смартфонів та інших гаджетів у громадських місцях - це перша подібна ініціатива у Франції, повідомляє The Guardian.

Відзначається, що у Сен-Порті проживає менше двох тисяч людей, а в голосуванні взяли участь 277 осіб. З них 54% підтримали заборону використання смартфонів та гаджетів у громадських місцях. Тепер діти та дорослі не зможуть користуватися телефонами на вулицях, у парках, кафе та ресторанах.

Власників магазинів, ресторанів та інших закладів закликали розмістити зображення смартфона з перекресленою червоною смужкою та звертатися до порушників заборони.

Хоча поліція не матиме можливості примусити людей дотримуватися заборони або оштрафувати їх, мер Вінсент Поль-Петі підкреслює, що прийняття такого рішення - це, переважно, заклик до громадян.

У той же час у США заборонили телефонні дзвінки, здійснені за допомогою ШІ. Федеральна комісія з питань зв'язку США (FCC) оголосила, що дзвінки, створені штучним інтелектом, є незаконними після інциденту з президентом США Джо Байденом, який, як стверджується, закликав мешканців Нью-Гемпширу не голосувати.

Мої відео