Новини Дніпра

Швеція офіційно стала 32-м членом Північноатлантичного альянсу

Швеція офіційно стала 32-м членом Північноатлантичного альянсу
264875 ПЕРЕГЛЯДІВ

У головному штабі НАТО у Брюсселі в понеділок, 11 березня, відбулося підняття прапора Швеції, яка офіційно приєдналася до Альянсу як його 32-й член. Трансляцію цієї церемонії вели на офіційному YouTube-каналі НАТО, повідомляє Укрінформ. У заході підняття прапора взяли участь кронпринцеса Швеції Вікторія, прем’єр-міністр Ульф Крістерссон та високопосадові особи НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що вступ Швеції до Альянсу свідчить про те, що двері НАТО відкриті для всіх і кожна країна має право на свій вибір. "Ми обираємо шлях свободи й демократії. Мужній народ України бореться за ці цінності, про які ми говоримо", - додав він.

Прем’єр-міністр Швеції охарактеризував приєднання країни до НАТО як "повернення додому", нагадавши, що Швеція приєдналася до програми "Партнерство заради миру" НАТО ще у 1994 році й завжди активно брала участь у важливих операціях Альянсу. "Російська агресія проти України змусила Швецію прийняти рішення про вступ до НАТО як єдиний правильний вибір", - підкреслив Крістерссон, зауваживши, що тепер Швеція буде гарантувати безпеку від Балтійського до Чорного морів.

Мої відео