Новини Дніпра

Про штрафні санкції в межах законодавства про застосування реєстраторів розрахункових операцій

Про штрафні санкції в межах законодавства про застосування реєстраторів розрахункових операцій
429080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розмір штрафних санкцій у межах Закону України №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» – зменшений. 

Нагадуємо, з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання реєстраторів розрахункових операцій. 

Розміри штрафів, які застосовуватимуться до ФОПів, що є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ, які здійснюють діяльність з продажу товарів (крім підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів) або надають послуги: 

- вчинене вперше порушення становитиме 25% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг);

- за кожне наступне вчинене порушення – 50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг).

Закон №3219 звільнив від відповідальності суб’єктів господарювання, які порушили вимоги Закону України №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у період із 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року. Однак – крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу:

- підакцизних товарів; 

- здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти; 

- діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Мої відео