Новини Дніпра

Глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що продовольча та сільськогосподарська організація ООН спорядила аграріям Херсонського та Бериславського районів майже сотню модульних зерносховищ.

Глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що продовольча та сільськогосподарська організація ООН спорядила аграріям Херсонського та Бериславського районів майже сотню модульних зерносховищ.
386950 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аграрії Херсонської області першими отримали необхідні модульні силоси для зерна. Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України розширили реєстрацію фермерів Херсонської області на отримання модульних зернових силосів. Водночас Державний аграрний реєстр (ДАР) відкрив реєстрацію сільгоспвиробників у Миколаївській та Харківській областях. Сільгоспвиробники Херсонської, а тепер Миколаївської та Харківської областей можуть подавати заявки через ДАР до 4 лютого 2024 року. Щоб взяти участь у програмі, фермери повинні володіти принаймні 100 гектарами офіційно обробленої землі на спеціально відведеній території та використовувати створений склад для зберігання вирощеної продукції. Пріоритет надаватиметься компаніям, які встановлять модульні зерносховища в Миколаївській, Харківській чи Херсонській областях.

Реєстрація на Херсонщині у ДАР стартувала 4 січня 2024 року, і в рамках реєстрації вже подали заявки 114 сільгоспвиробників. Всього в рамках ініціативи передбачається виділення 244 модульних зерносховищ. Місткість пропонованих складських одиниць становитиме 300 тонн, 500 тонн або 1000 тонн залежно від площі ріллі на вибраній території. Господарства з площею посіву від 100 до 199 га в межах встановленої площі отримають модульне зерносховище ємністю 300 тонн; господарства з площею посіву від 200 до 399 га – зерносховище місткістю 500 тонн з обробленими площами понад 400 га отримає модульний зерновий силос ємністю 300 тонн. Ініціатива спрямована на зміцнення стабільності та стійкості сільськогосподарського сектору на сході та півдні України та є частиною стратегії підтримки зберігання зерна, яка реалізується за щедрої фінансової підтримки канадської, японської та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

Заявки приймаються до 4 лютого 2024 року. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок, учасники програми отримають підтвердження допомоги через ДАР та будуть повідомлені про час доставки.

Через обмежену кількість модульних одиниць зберігання заповнення та подання заявки не є гарантією підтримки та залежить від критеріїв оцінки та остаточного рішення ФАО.

 

Мої відео