Новини Дніпра

Ухвалено вироки трьом учасникам окупаційних військ рф, які зрадили свою державу

Ухвалено вироки трьом учасникам окупаційних військ рф, які зрадили свою державу
282035 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину трьох громадян у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Їх засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна, а одного ще й до позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правоохоронних органах та органах, які надають публічні послуги, строком на 10 років.
 
          
 
Суд встановив, що у травні 2021 року житель Луганської області вступив до лав «7-ї бригади народної міліції лнр». Він був санітаром медичного взводу та воював, зокрема, у с. Берестовому на Донеччині. Ставши командиром відділення, чинив опір Збройним Силам України у Сєвєродонецькому районі.
 
Мешканець м. Суходільська був снайпером «4-ої бригади лнр» та з 2022 року виконував завдання в районі м. Лисичанська, м. Сєвєродонецька й с. Привілля на Луганщині. Також служив у складі роти вогневої підтримки біля с. Золотарівки на Донеччині.
 
В той же період під знамена фейкової республіки став і донеччанин. Зрадник воював у «114-й бригаді стрілецького взводу снайперів» поблизу с. Веселого, с. Піски, смт Верхньоторецького, міст Моспине, Донецьк і Маріуполь.
 
Одного з них українські воїни затримали на підступах до с. Красногорівки Ясинуватського району, двох інших - біля с. Верхньокам’янське Бахмутського району.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео