Новини Дніпра

Армія рф атакувала Донеччину – розпочато розслідування за фактами вбивства 3 та поранення ще 6 осіб

Армія рф атакувала Донеччину – розпочато розслідування за фактами вбивства 3 та поранення ще 6 осіб
348571 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
9 вересня 2023 року окупаційні війська рф обстріляли, ймовірно, з артилерії смт Нью-Йорк м. Торецька. Внаслідок вибухів отримала осколкове поранення жінка 66 років, яка поралася на присадибній ділянці.
 
    
 
Через декілька годин відбувся ракетний обстріл с. Шахтарського Волноваського району. На момент атаки сімейна пара косила траву на городі. Почувши вибухи, 64-річна жінка одразу впала на землю, що врятувало їй життя, а 67-річний чоловік не встиг пригнутися та від отриманих поранень загинув на місці.
 
 
Пізніше росіяни обстріляли смт Зарічне Лиманської ОТГ та с. Катеринівку Мар’їнської МТГ. Зазнали мінно-вибухових травм жінка 55 років та 34-річний чоловік, який під час обстрілу перебував вдома.
 
Також неподалік с. Іванівського Бахмутського району окупанти поцілили протитанковою керованою ракетою у цивільний автомобіль. Ворожий снаряд влучив у лобове скло, від чого машина перекинулася та спалахнула. Чоловік й жінка загинули, ще двоє пасажирів дістали тілесних ушкоджень.
 
Прокурори вживають всі можливі й належні заходи для фіксації воєнних злочинів рф.
 

 

Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
Мої відео