Новини Дніпра

Наражали на небезпеку цілі міста через власні проросійські переконання – судитимуть двох мешканців Краматорська та Слов’янська

Наражали на небезпеку цілі міста через власні проросійські переконання – судитимуть двох мешканців Краматорська та Слов’янська
363977 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).
У березні 2023 року мешканець м. Краматорська, попри те, що його рідне місто потерпає від атак російської армії, у приватному чаті месенджеру «Telegram» поширював відомості військового характеру. У текстових повідомленнях чоловік вказував на об’єкти, де розташовуються українські захисники та їхні автомобілі. Крім того, міркував про «перевиховання» нашої нації та висловлював до неї свою зневагу та презирство.
 
     
 
Наступна обвинувачена – мешканка м. Слов’янська. У травні 2023 року прихильниця російської пропаганди надсилала представнику рф в той же месенджер дані про місця зосередження військової техніки та особового складу ЗСУ в своєму місті.
 
До інформаційної допомоги росіянам її спонукали саме ідеологічні погляди, адже жодної матеріальної вигоди за виконану «роботу» вона не отримувала.
 
Обвинувачені чекають на вирок суду під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді ув’язнення строком від 8 до 12 років.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео