Новини Дніпра

7 людей загинули, 67 поранені – триває розслідування за фактом ракетного обстрілу Покровська (ОНОВЛЕНО)

7 людей загинули, 67 поранені – триває розслідування за фактом ракетного обстрілу Покровська (ОНОВЛЕНО)
303393 ПЕРЕГЛЯДІВ

7 серпня 2023 року, близько 19:15, російська окупаційна армія, ймовірно, із застосуванням ракет «Іскандер», обстріляла м. Покровськ. В епіцентрі вибуху опинилась щільна житлова забудова.

Перший удар окупантів відбувся по п’ятиповерхівці – у будинку зруйновано декілька квартир, перекриття між верхніми поверхами, в одній з квартир зайнялась пожежа. Приблизно через півгодини, коли на місці події працювали поліцейські та рятувальники, пролунав новий вибух – ворожа армія поцілила у ще один цивільний об’єкт, розташований поруч.
 
       
 
За уточненими даними на ранок 8 серпня 2023 року, внаслідок ракетного обстрілу міста загинули 7 громадян віком від 22 до 71 року. Серед загиблих – п’ятеро чоловіків та дві жінки. Ще 67 людей, з яких 11-річна дитина та 17-річний юнак, отримали поранення різного ступеня тяжкості. У тому числі поранено 30 поліцейських та 7 працівників ДСНС, які першими приїхали на місце події задля надання екстреної допомоги потерпілим та ліквідування наслідків руйнувань.
 
              
 
Постраждалим продовжує надаватись кваліфікована медична допомога. В результаті влучань пошкоджено 9 багатоквартирних будинків, автомобіль, заклади торгівлі, харчування, адміністративні будівлі та інші об’єкти цивільної інфраструктури.  
 
На місцях влучань продовжується розбір завалів, остаточна кількість постраждалих з’ясовується.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
 
Мої відео