Новини Дніпра

Заволодіння 7,2 мільйонів гривень бюджетних коштів під час поставки паливних дров - судитимуть директора товариства

Заволодіння 7,2 мільйонів гривень бюджетних коштів під час поставки паливних дров - судитимуть директора товариства
391056 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Києво-Святошинської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів за попередньою змовою в особливо великому розмірі, а також легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2022 між комунальним підприємством Бучанського району та директором товариства з обмеженою відповідальністю укладено договір про поставку паливних дров для забезпечення життєдіяльності міста у зимовий період.

Проте, після здійснення оплати комунальним підприємством, керівник товариства в порушення умов договору поставив деревину у значно менших обсягах, а потім і взагалі перестав виконувати умови договору.

У подальшому, обвинувачений здійснив ряд фінансових операцій з незаконно отриманими коштами. Таким чином він  легалізував майно, одержане злочинним шляхом.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Бучанського РУП ГУ НП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео