Новини Дніпра

«Видала» військовим РФ тяжкопоранених українських захисників – лікар-офтальмолог з Маріуполя заочно підозрюється у держзраді (ФОТО)

«Видала» військовим РФ тяжкопоранених українських захисників – лікар-офтальмолог з Маріуполя заочно підозрюється у держзраді (ФОТО)
379198 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці України заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року, під час окупації міста війська РФ захопили будівлі комунального некомерційного підприємства «Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполь», де в той час перебували не менше 7 військовослужбовців Збройних Сил України. Аби приховати цей факт від окупантів, персонал медзакладу перевдягнув українських захисників у цивільний одяг.

Проте, не всі працівники лікарні виявилися вірними своїй країні. Лікарка-офтальмолог відділення мікрохірургії ока, підтримуючи дії країни-агресора, під час проведення медичного обходу добровільно передала військовим РФ відомості про перебування тяжкопоранених та хворих військовослужбовців ЗСУ.

Через дії підозрюваної окупанти взяли вказаних громадян у полон, де вони зазнали фізичних та моральних знущань.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, за оперативного супроводу 5 управління ДВКР СБУ. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео