Новини Дніпра

Незаконне виділення землі вартістю понад мільйон гривень - на Київщині судитимуть ексвиконуючого обов’язки сільського голови

Незаконне виділення землі вартістю понад мільйон гривень - на Київщині судитимуть ексвиконуючого обов’язки сільського голови
419580 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Києво-Святошинської оружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконуючого обов’язки голови однієї з сільських рад Київщини за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1, 2 ст. 364,  ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений у 2020 році підробив рішення сесії, на підставі яких декілька громадян набули право приватної власності на чотири земельні ділянки комунальної власності загальною площею майже гектар на території Макарівської ОТГ. Цими діями територіальній громаді завдано шкоди в загальному розмірі понад мільйон гривень.

На даний час земельні ділянки арештовано. В рамках кримінального провадження заявлено цивільний позов про стягнення вказаних збитків.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео