Новини Дніпра

Передавав окупантам дані розташування підрозділів ЗСУ у Краматорську – підозрюється адміністратор проросійської групи (ФОТО)

Передавав окупантам дані розташування підрозділів ЗСУ у Краматорську – підозрюється адміністратор проросійської групи (ФОТО)
310546 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Краматорська повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, у січні 2023 року адміністратор проросійськи налаштованої групи в одному з месенджерів почав співпрацювати з представником держави-агресора. Підозрюваний на номер російського мобільного оператора неодноразово надсилав інформацію про розташування особового складу та військової техніки ЗСУ на території м. Краматорська.
Наразі прихильнику «руського миру» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення на строк від восьми до дванадцяти років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео