Новини Дніпра

Перейшов на бік окупантів під час захоплення Лиману – заочно судитимуть ексспівробітника ДСНС України в Донецькій області

Перейшов на бік окупантів під час захоплення Лиману – заочно судитимуть ексспівробітника ДСНС України в Донецькій області
350878 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця м. Лиману за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року, коли війська країни-агресора тимчасово захопили м. Лиман, головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Краматорського РУ ГУ ДСНС України у Донецькій області почав працювати на окупантів.

Обвинувачений зрадив присязі працівника правоохоронного органу і добровільно обійняв псевдопосаду начальника групи наглядової діяльності та профілактичної роботи ДБУ "пожежно-рятувальний загін м. Красний Лиман" у структурному підрозділі «МНС ДНР». Працюючи у захопленому місті, чоловік виконував накази окупаційної адміністрації РФ.

Після звільнення м. Лиману українськими захисниками псевдорятувальник втік разом із окупантами до тимчасово захопленого м. Донецька. Наразі зрадника звільнено з лав працівників ДСНС України та оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Першого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорську.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео