Новини Дніпра

Поширювали дані про місця дислокації українських воїнів у Бахмуті та Покровському районі – судитимуть трьох мешканців Донеччини

Поширювали дані про місця дислокації українських воїнів у Бахмуті та Покровському районі – судитимуть трьох мешканців Донеччини
397517 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців м. Бахмута та м. Білицьке за фактами несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні-серпні 2022 року обвинувачені неодноразово надсилали на номери російських мобільних операторів та у проросійську групу соціальної мережі інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців та військової техніки ЗСУ на території м. Бахмута, Бахмутського і Покровського районів.
Двоє передавали дані через месенджер з власних телефонів, третій – зі свого акаунту у соцмережі.
Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
На вирок суду правопорушники чекають під вартою. Їм загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео