Новини Дніпра

Півмільйона за посаду в БЕБ. Виявлено шахрайську схему з “працевлаштування” до Бюро

Півмільйона за посаду в БЕБ. Виявлено шахрайську схему з “працевлаштування” до Бюро
427538 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Департаменту детективів внутрішньої безпеки та захисту працівників Бюро економічної безпеки України виявили факти шахрайських дій групи осіб, які за грошову винагороду пропонували працевлаштування до БЕБ.

Зокрема обіцялися посади рядового та керівного складу у територіальних управліннях та центральному апараті БЕБ, при цьому громадян переконували, що для цього є необхідні зв’язки. Вартість працевлаштування становила від 6000 до 15 000 доларів США. У тому числі, пропонувалися посади і до територіальних управлінь БЕБ, конкурси до яких не проводяться і не плануються проводити найближчим часом.

За сприяння у призначенні громадян на посаду, зловмисники вимагали передоплату. У разі успішного працевлаштування, необхідно було сплатити другу частину коштів.

Наразі, за матеріалами зібраними детективами ВБ БЕБ, відповідним підрозділом Національної поліції України розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами правопорушення ч. 2 ст. 15 та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Згідно з КК України, шахрайство, вчинене у великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Співробітники БЕБ зі свого боку нещадно присікатимуть такі правопорушення. Бюро застерігає громадян не піддаватися обману та не ставати жертвами шахрайських схем.

Про відомі вам факти таких порушень просимо повідомляти за допомогою Телеграм бота https://t.me/SaveEconomyBot, за телефоном 044-236-13-97 або листом на поштову скриньку esbu@esbu.gov.ua.

Звертаємо Вашу увагу, що у месенджері Телеграм існують «неофіційні канали БЕБ». Для отримання інформації щодо діяльності БЕБ користуйтеся офіційними ресурсами:

сайт - https://esbu.gov.ua

фейсбук Директора БЕБ - www.facebook.com/V.Melnik.official

фейсбук БЕБ - www.facebook.com/ESBU.GOV.UA

телеграм БЕБ - https://t.me/esbu_gov_ua

твіттер - twitter.com/ESBU_gov_ua

 

 

 

 інстаграм - www.instagram.com/esbu.gov.ua

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки
Мої відео