Новини Дніпра

БЕБ та СБУ проводять обшуки у банках, причетних до незаконного грального бізнесу

БЕБ та СБУ проводять обшуки у банках, причетних до незаконного грального бізнесу
351558 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Співробітники Бюро економічної безпеки України та Служба безпеки України проводять обшуки в декількох регіонах України у фінансових установах. Ці банки використовувалися низкою компаній, що організували та проводили азартні ігри (гемблінг), букмекерську діяльність (беттінг) тощо.
Відбувається документування протиправної діяльності службових осіб суб’єктів господарювання, які з метою ухилення від сплати податків створили вебсайти двійники, на яких вели онлайн-бізнес. При цьому не сплачували податок на прибуток, ПДФО та військовий збір.
За наявною інформацією, орієнтовний щомісячний обсяг їхніх тіньових операцій може сягати 12 млрд грн. Це у свою чергу може складати 2 млрд грн не сплачених податків. 
З метою прикриття протиправної діяльності, діючи за попередньою змовою із службовими особами банківських установ України та фінансових компаній як резидентів так і не резидентів, згадана група осіб у своїй діяльності використовувала реквізити 80 суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності.
Для проведення незаконних фінансових операцій, їх «міскондінгу» та уникнення первинного фінансового моніторингу, фактичні власники згаданих компаній вступили у злочинну змову із службовими особами банків.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах ч. 3 ст. 212, КК України  та здійснення незаконної діяльності з організації або проведення азартних ігор, лотерей вчинених за попередньою змовою групою осіб ч. 2 ст. 203-2 КК України здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офіс Генерального прокурора.
Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки, СБУ,гральний бізнес,ухилення від сплати податків
Мої відео