Новини Дніпра

Воювали в лавах бойовиків – судитимуть двох стрілків «днр»

Воювали в лавах бойовиків – судитимуть двох стрілків «днр»
388926 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох донеччан за фактами участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань, а також вчинення умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2014 року, коли м. Донецьк окупували нзф рф, місцевий мешканець добровільно вступив до лав так званого «ополчєнія» «днр» на посаду стрілка. Протягом п’яти років поплічник терористів з позивним «Худий» змінював місця «служби», воюючи проти українських захисників на Донеччині та Луганщині у складі ремонтної роти 7-ої бригади, 9 полку мінометної батареї, 3-го мотострілкового батальйону і Республіканської гвардії.

У 2019 році псевдосуд квазіреспубліки засудив бойовика за вбивство та відправив за ґрати, проте вже у листопаді поточного року його мобілізували задля участі у війні проти України на боці окупантів.   

Другий правопорушник – також донеччанин почав служити у підрозділах фейкової республіки у квітні 2016 року. Бойовим із позивним «Макарьок» майже сім років воював на посадах рядового та стрілка у складі 9-го окремого полку морської піхоти «днр» на території Новоазовського і Маріупольського районів поблизу с. Саханки, с. Октябрь, с. Пищевику.

Досудові розслідування здійснювались СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. За санкціями статей передбачене покарання від 3 до 15 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео