Новини Дніпра

Міжнародні партнери готові долучитися до впровадження Стратегії інституційного розвитку БЕБ до 2027 року

Міжнародні партнери готові долучитися до впровадження Стратегії інституційного розвитку БЕБ до 2027 року
388754 ПЕРЕГЛЯДІВ

Такими були результати зустрічі керівництва Бюро економічної безпеки України та представників Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС). Міжнародні експерти відзначили, що у проєкті Стратегії інституційного розвиту БЕБ до 2027 року враховані всі пропозиції надані КМЄС і вони готові долучитися до її практичного впровадження.

БЕБ – новий орган, із сучасними підходами тому на сьогодні пріоритетом інституційного розвитку є впровадження ризик-орієнтованого підходу в роботі.

«Боротьба із кримінальними явищами є завдання номер один для головного аналітичного органу країни. Водночас, на порядку денному Бюро на 2023 рік - поліпшення технічного оснащення, впровадження спеціальних програмних продуктів та налагодження ефективної комунікації із компетентними органами ЄС. Все це необхідність для аналітичного блоку роботи БЕБ», - зазначив Вадим Мельник.

Директор Бюро впевнений, що приклад роботи БЕБ, побудованій на нових форматах ведення аналітичної роботи та ризик-орієнтованого підходу, може стати основою для подальшого реформування роботи всіх правоохоронних органів України.

Проєкт Стратегії було сформовано з урахуванням цих пріоритетних завдань БЕБ.

Сторони домовилися продовжити двосторонню співпрацю та залучити представників КМЄС до Колегії БЕБ – консультативно-дорадчого органу, який розроблятиме механізми розвитку БЕБ на засадах постійної комунікації учасників.

Технічне оснащення, навчання співробітників Бюро та консультативна допомога – пріоритет співробітників БЕБ та КМЄС на 2023 роки.

ДовідковоКонсультативна місія Європейського союзу в Україні (КМЄС) – це цивільна місія Спільної політики безпеки та оборони Європейського Союзу. Метою діяльності Місії є сприяння реформуванню сектору цивільної безпеки України. Експерти місії надають стратегічні консультації та практичну підтримку. КМЄС працює з різними правоохоронними органами України та органами системи верховенства права.

 

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,КМЄС
Мої відео