Новини Дніпра

12 років позбавлення волі - засуджено танкіста бойовиків, який брав участь у захопленні Маріуполя

12 років позбавлення волі - засуджено танкіста бойовиків, який брав участь у захопленні Маріуполя
340362 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Красногвардійським районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок мешканцю м. Донецька за умисне вчинення діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, а саме переходу на бік ворога у період збройного конфлікту, тобто державну зраду, а також участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Прокурором у суді доведено, що у червні 2014 року, коли м. Донецьк окупували незаконні збройні формування рф, зловмисник добровільно підписав так званий контракт на проходження військової служби у якості стрілка мотострілкового батальйону 9 полку морської піхоти «народної міліції днр».

У подальшому, з серпня 2015 по квітень 2022 року, поплічник бойовиків служив кулеметником у незаконних збройних формуваннях зазначеного псевдоправоохоронного органу, а саме у фінансово-економічній міліції, батальйонах «Сомалі», «Чечен», «П’ятнашка».

З початком повномасштабного вторгнення армії рф на територію України засуджений виконував завдання, пов’язані із забезпеченням військового захоплення ворогом території України, у тому числі брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України як оператор-навідник танку «Т-72Б1» у м. Маріуполі.

У квітні 2022 року танкіста взяли у полон українські військовослужбовці у Волноваському районі. Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Мої відео