Новини Дніпра

Розтрата понад 1,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту школи на Київщині – повідомлено про підозру інспектору технагляду

 Розтрата понад 1,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту школи на Київщині – повідомлено про підозру інспектору технагляду
379214 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури старшому інспектору відділу технічного нагляду одного з департаментів  Київської обласної державної адміністрації повідомлено про підозру за фактом службового підроблення та розтрати бюджетних коштів (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, товариство з обмеженою відповідальністю на підставі договору з Київською обласною державною адміністрацією виконувало роботи з  капітального ремонту школи на території однієї з міських рад області.

Підозрюваний, розуміючи,  що роботи в повному обсязі не виконані, підписав акти приймання виконаних робіт з недостовірною інформацією. Ці документи стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів за нібито виконані роботи.

Згідно з висновком проведеної будівельно-технічної експертизи, вартість робіт, які фактично не виконані, але внесені у звітну документацію, становить понад 1,5 млн грн. Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, підозрюваний здійснив розтрату бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснюється Білоцерківським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео