Новини Дніпра

Керує роботою так званого Іллічівського райвідділу Маріупольського міського управління мвс «днр» - заочно судитимуть експоліцейського

Керує роботою так званого Іллічівського райвідділу Маріупольського міського управління мвс «днр» - заочно судитимуть експоліцейського
327429 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника МУ ГУ МВС України в Донецькій області за фактом добровільного зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року експравоохоронець добровільно погодився на співпрацю з окупаційною адміністрацією рф та обійняв посаду так званого виконуючого обов’язки начальника «Іллічівського районного відділу Маріупольського міського управління мвс днр».
Маючи професійні навички працівника поліції, а саме спеціальну фізичну та оперативну підготовку, обвинувачений надає вказівки особовому складу та координує дії підпорядкованих підрозділів.
Наразі обвинувальний акт спрямовано до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська для розгляду по суті.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 та з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео