Новини Дніпра

Відправляли ворогу дані про вогневі позиції українських захисників у прифронтових містах – підозрюються мешканці Бахмута та Краматорська

Відправляли ворогу дані про вогневі позиції українських захисників у прифронтових містах – підозрюються мешканці Бахмута та Краматорська
286083 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Бахмута повідомлено про підозру у наданні незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України) та мешканці м. Краматорська у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
 
За даними слідства, з квітня по серпень 2022 року мешканець м. Бахмута, з власного мобільного телефону через месенджер регулярно надсилав представникам незаконного збройного формування так званої народної міліції квазіреспубліки «днр» дані про місця дислокації, вогневі позиції і маршрути переміщення особового складу та військової техніки Збройних Сил України у місті, а також прилеглих до нього селищах.
Інша підозрювана – мешканка м. Краматорська у серпні 2022 року також через месенджер відправляла особі на номер російського мобільного оператора зроблені власноруч скріншоти карт з геомітками і координатами розташування особового складу й військової техніки українських захисників на території міст Слов’янськ та Краматорськ.
Наразі чоловіка заарештовано без альтернативи внесення застави, вирішується питання про обрання запобіжного заходу і жінці.
Досудові розслідування здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Зловмисникам загрожує від 5 до 15 років позбавлення волі.
Мої відео