Новини Дніпра

4 тис доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності – на Київщині судитимуть двох співробітників поліції

4 тис доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності – на Київщині судитимуть двох співробітників поліції
316403 ПЕРЕГЛЯДІВ

     

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо двох правоохоронців за фактом одержання службовими особами неправомірної вигодивчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що старший оперуповноважений одного з управлінь департаменту Нацполіції України діючи за попередньою змовою із своїм безпосереднім керівником вимагали від власника аптеки, який є фігурантом кримінального провадження, 4 тис доларів США. За вказану суму вони обіцяли не притягувати його та співробітника аптеки до кримінальної відповідальності за порушення правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також не вживати заходів задля позбавлення ліцензії.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювалися територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі  на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Мої відео