Новини Дніпра

6000 доларів США за втечу з країни – організаторам незаконної схеми переправлення чоловіків за кордон повідомлено про підозру

6000 доларів США за втечу з країни – організаторам незаконної схеми переправлення чоловіків за кордон повідомлено про підозру
298729 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито двох осіб, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, співучасники  підшукали двох мешканців Київщини, які попри заборону виїзду з країни, мали намір перетнути державний кордон минаючи прикордонні пункти пропуску і потрапити до країн ЄС. Вартість таких послуг оцінили у 6 тис дол США за двох.

Підозрювані забезпечили доставку військовозобов’язаних «клієнтів» до однієї із західних областей України, а потім автомобілем доставили їх до прикордонної зони з Румунією. Там вони провели їм інструктаж та вказали напрямок руху до лінії розмежування держкордону.

Вказаних осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України після одержання всієї обумовленої суми. До суду скеровано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вказаного злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – Департамент захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Мої відео