Новини Дніпра

У Північній операційній зоні тривають оперативно-тактичні навчання «Оксиморон-2023».

379055 ПЕРЕГЛЯДІВ
У Північній операційній зоні тривають оперативно-тактичні навчання з охорони та оборони особливо-важливих державних об'єктів критичної інфраструктури під час ведення бойових дій «Оксиморон-2023».
 
Зокрема, на Київщині під загальним керівництвом командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва проведено тактико-спеціальне навчання Сил оборони України з оборони зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції.
 
– Тренування відбувається на постійній основі. Спочатку військовослужбовці готуються у складі своїх підрозділів окремо. Через певний період відбуваються спільні тренування та навчання, в ході яких військовослужбовці відточують свої навики в умовах наближених до бойових. Командири та штаби передбачають маневри військ та інші військові заходи задля того, щоб у будь-який час вчасно відреагувати на можливі дії ворога, – повідомив генерал-лейтенант Сергія Наєв.
За словами командувача, на даний час, загроза з півночі проти України є мінімальною. Крім того проведено ряд комплексів і заходів, які унеможливлюють прохід ворожих сил через кордон.
– Сили оборони постійно вживають заходи щодо зміцнення державного кордону України на Київському напрямку. Зокрема, облаштовуються та утворюються відповідні загородження, які забезпечують непрохідність ворожих сил на цьому напрямку, – підкреслив генерал-лейтенант Сергія Наєв.
 
Командувач також наголосив на тому, що Київський напрямок завжди є і залишається пріоритетним.
– На даний час на Київському напрямку ситуація стабільна та контрольована. Мешканці столиці мають бути впевнені у Збройних Силах України, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки України, а також у співробітниках Національної поліції та Міністерства з надзвичайних ситуацій, – наголосив генерал-лейтенант Сергія Наєв.
Нагадаємо, що оперативно-тактичні навчання з охорони та оборони особливо-важливих державних об'єктів критичної інфраструктури «Оксиморон-2023» є плановим заходом у межах загальної інтенсивної програми підготовки сил та засобів.
Головною метою навчань «Оксиморон-2023» є набуття і нарощування оперативних спроможностей органів військового управління, військових частин і підрозділів Збройних сил України, а також інших складових сил безпеки та оборони держави.

 

Мої відео